Liceul 1       Liceul 2       Liceul 3

In proiectele aplicative, elevii au identificat probleme reale din scoala lor in ceea ce priveste respectarea drepturilor omului si au promovat o atitudine proactiva fata de situatiile in care aceste drepturi nu se respecta.

Atunci cand vorbesc despre drepturile lor in aceste proiecte, ei pornesc de la situatii concrete si problemele lor asa cum le percep in relatia cu profesorii si scoala. Este interesant ca multe teme apar la toate cele trei scoli implicate in proiect (de exemplu, dreptul la libera exprimare la clasa sau dreptul la respect).

Opinii ale elevilor despre proiectele realizate

“Ma bucur ca am luat parte la acesta prima activitate extrascolara de acest gen. Am trait o senzatie speciala luptand pentru drepturile nerespectate in liceul nostru, drepturile colegilor nostri dar si ale mele in acelasi timp. Ma bucur ca am lucrat alaturi de ceilalti colegi ai mei, avand prilejul de a-i cunoaste si de a lega prietenii.” (Alexandra, Bistrita-Nasaud)

“Sper ca acest proiect pe care l-am derulat timp de cateva luni, alaturi de ceilalti membri ai echipei, sa-mi dea satisfactia ca drepturile elevilor sunt respectate in liceu iar scopul proiectului chiar a fost atins in urma actiunilor intreprinse de noi. Ma bucur ca am participat la acest proiect iar elevii pot schimba ceva spre binele lor doar daca sunt uniti si motivati.” (Anamaria, Bistrita-Nasaud)