In etapa de pregatire am dorit sa oferim elevilor instrumentele necesare in sustinerea drepturilor omului in scoala lor: abilitati de comunicare astfel incat sa isi sustina in mod asertiv drepturile si sa inteleaga ca a avea drepturi inseamna a avea si responsabilitati; echipe bine organizate care sa ii ajute sa isi sustina ideile si proiecte realiste si bine formulate care sa poata fi implementate si sa aiba rezultate.

Cursuri realizate


TPD

Abilitati de comunicare

Tematica: drepturi si responsabilitati la scoala; comunicarea elev-profesor; comportamente agresive, pasive si asertive in comunicarea la clasa.


TPD

Abilitati de lucru în echipa

Tematica: lucrul in echipa la clasa; organizarea echipei, roluri si responsabilitati; puterea echipei in sustinerea drepturilor.


TPD

Abilitati de dezvoltare a unui proiect

Tematica: structura unui proiect; etapele elaborarii proiectului; instrumente in organizarea si monitorizarea unui proiect. Cursul a fost organizat sub forma unui workshop in care elevii au lucrat la structura propriilor lor proiecte.Opinii ale elevilor privind utilitatea cursurilor

“As dori foarte mult sa practicam la clasa ceea ce am invatat azi aici”.

“Programul este foarte interesant si ne va ajuta foarte mult. Mi-au placut ideile de proiect pe care le-am discutat azi.”

“Imi place foarte mult modul in care este structurat cursul si ceea ce mi se pare foarte util este ca ne invata mute lucruri despre cum sa comunicam cu ceilalti.”